Bridgeclub Weerselo wint Noaberdrive 2016 van de gemeente Dinkelland en Tubbergen.

Afgelopen weekend hebben 5 bridgeclubs uit de gemeeente Dinkelland en Tubbergen bij Erve Kampboer in Geesteren gespeeld om Noaberdrivecup 2016 en deze werd     op overtuigende wijze gewonnen door bridgers/sters uit Weerselo.

Vanuit de gemeente Tubbergen hebben de bridgeclubs Albergen, Geesteren en Tubbergen en vanuit  de gemeente Dinkelland de verenigingen Ootmarsum en Weerselo deelgenomen. Het is de 2e keer dat deze verenigingen op deze wijze hun bridge-ervaringen met elkaar uitwisselen en deze opzet zal zeker ook volgend jaar een vervolg krijgen. Dorpshuis "Erve Kampboer", de thuislocatie van bridgeclub Geesteren, bleek ook voor deze activiteit een perfecte locatie om dit goed geslaagde en gezellige evenement te verzorgen.  Ook het gemeentebestuur van Dinkelland gaf akte de presence middels wethouder Annette Zwiep en helaas moest wethouder Roy de Witte van  de gemeente Tubbergen om prive omstandigheden verstek laten gaan. Elke vereniging werd vertegenwoordigd door 4 bridgeparen en deze hebben allen 48 spellen gespeeld. Na afloop van de wedstrijden ontvingen alle spelers/sters een persoonlijk overzicht om te zien welke resultaten zij in elk spel hebben behaald en dit geeft altijd een fijne dicussie over wie en wat heeft gepresteerd.

Dit jaar gaat de wisselbokaal naar bridgeclub Weerselo met een prachtige score van 108 matchpunten, gevolgd door bridgeclub Tubbergen met 100 punten. Bridgeclub Ootmarsum en Geesteren eindigen op een gedeelte 3e en 4e plaats met elk 88 punten en Albergen behaalde 56 punten. Het team van Weerselo ontving tevens persoonlijk een mooie roos.  De hoogste score per paar werd behaald door  Eddie Schabbink met Rene Wenneger van bridgeclub Weerselo.

De organisatie van dit toernooi is content met het goed en gezellig verlopen van deze bridge-noaberdrive. Gelet op de eerder gemaakte afspraken mag de winnaar van het toernooi volgend jaar de organisatie op zich nemen en dat betekent dat bridgeclub Weerselo in 2017 aan de beurt is om aan voortzetting van dit evenement een vervolg te geven.