Josefien van de Vegte, Monique Nollet, Anniek Peddemors en Wim Rijsman winnaars 3e competitieronde bij bridgeclub Geesteren.

De 3e speelronde van de competitie 2016/2017 heeft met tussendoor een geslaagde kerstdrive en een kleine kerst- en nieuwjaarsonderbreking bijna 2 maanden geduurd.

In deze competitieronde met 6 speelavonden hebben de koplopers in de A-lijn het erg spannend gemaakt en daardoor op de laatste speelavond zelfs diverse

andere paren de kans gegeven om met de eer van de 1e plaats te gaan strijken.

Met name Ineke en Wout Borger wisten in de laatse wedstrijd geen gebruik te maken van de matige score van Josefien van de Vegte en Monique Nollet en daardoor

eindigden de dames alsnog met een voorsprong van  bijna 2% op de achtervolgers op de 1e plaats.

Een prachtige prestatie met een gemiddelde score van 55,8%. 

Lenie en Albert Löwik waren de laatste weken goed in vorm  maar misten op een haar na de strijd om de 2e plaats.

Ook de behaalde 4e plaats door Lies en Henk Geerink met een score van 52,25% mag onder de aandacht van de bridgeliefhebbers worden worden gebracht.

De strijd om de 2 degradatieplaatsen was minder spectaculair en de achterstand op de concurrenten was al vrij snel te groot voor lijfsbehoud.

Hierdoor gaan de paren Grietje Benthem met Ria Olde Heuvel en  Gerda en Johan Vollenbroek de volgende ronde weer in de B-lijn aan de slag.

B-lijn:

De resultaten in de B-lijn zijn normaliter elke competitieronde weer een grote verrassing, doch deze ronde waren Anniek Peddemors en Wim Rijsman

vanaf het begin bijna elke wedstrijd te sterk voor  de overige paren en 3 van de 6 wedstrijden eindigden Anniek en Wim ruimschoots op de 1e plaats. 

Het gevolg van hun succes resulteerde in een eindscore die bijna 7% hoger was dan die van de achtervolgers en hierdoor keert dit paar zeer terecht weer terug in de  A-lijn.

De strijd om de 2e promotieplaats was wel heel spannend en van de concurrenten wisten Ans Hemmer met Rita van Leeuwen aan het langste eind te trekken.

Dit paar miste in de vorige ronde amper de promotie en hebben hierdoor heeft dit paar aangetoond toch klaar te zijn voor de strijd in de A-lijn.

Door deze resultaten misten de achtervolgers te weten Ria Nijhuis met Piki te Lintelo en Ans Lohuis met Riet van Laarhoven net de strijd om promotie.

Eindstanden: A-lijn: 1. Josefien van de Vegte en Monique Nollet 55,82%,  2. Ineke en Wout Borger 53,85%, 3. Lenie en Albert Löwik 53,75%;

Eindstanden B-lijn: 1. Anniek Peddemors en  Wim Rijsman 59,99 %,  2. Ans Hemmer en Rita van Leeuwen 53,14%,  3. Ria Nijhuis en Piki te Lintelo 52,95.