Tweede competitieronde afgesloten.

 De tweede competitieronde zit er weer op voor de spelers van bridgeclub Geesteren. Met de feestdagen in zicht sloten we het jaar af met een gezellige Kerstdrive waar iedereen aan het einde van de avond met een feestelijk kado, wat varieerde van een mooi kerststuk tot een super rollade of gerookte forellen huiswaarts keerde.

 

A-lijn:

 

Op de eerste competitieavond wisten Ineke en Wout Borger vriend en vijand te ‘verrassen’ met een voor hun ongekende score van 52.7% waardoor Jeanette en Harri Kleizen even het genoegen hebben gesmaakt om bovenaan in de competitie te staan. Dit duurde echter niet langer dan 1 week, want Wout en Ineke revancheerden zich de volgende speelavond met een eveneens ongekende score van 82.2% en echtpaar Kleizen had in de euforie een bedroevende score behaald waarvan wij het percentage maar niet openbaar zullen maken.

In het klassement zorgde deze individuele uitslag dan ook niet voor verrassingen. De drie hoogst scorende paren waren Echtpaar Borger, echtpaar Löwik die op de voet werden gevolgd door echtpaar Hütte.

De degradatieplaatsen zijn voor Lies en Henk Geerink en heel verrassend voor Josefien van de Vegte en Monique Nollet. De laatste degradatie is om reglementaire redenen die zeggen dat je minimaal drie avonden met één en dezelfde partner gespeeld moet hebben. Helaas, maar wij verwachten de dames snel terug in de A lijn.

 

Uitslag: 1. Ineke en Wout Borger  61.0%, 2. Lenie en Albert Löwik 53.6%,

3. Willemien en Gerrit Hütte 52.4%, Josefien van de Vegte en Monique Nollet 52.2%, 5. Ans Ossevoort en Lies Tennekes 50.6%

 

B-lijn

 

In de laatste weken zijn Annelies en Arnold Holleman als een raket omhoog geschoten. Stonden ze na twee competitie avonden nog op een gemiddelde van net geen 46%, de laatste drie zittingen wisten ze steeds een score van meer dan 60% te halen, wat ze op een gemiddelde bracht van 55.7%, ruim voldoende voor een promotieplaats.

Ook Gerda en Johan Vollenbroek gaan het weer proberen in de A-lijn. Met een prachtig gemiddelde van 54.8% komt de promotieplaats hun zeker toe. Voor beide paren geldt: heel veel succes!

 

Uitslag: 1. Annelies en Arnold Holleman 55.7%, 2. Gerda en Johan Vollenbroek 54.8%, 3. Ans Lohuis en Riet van Laarhoven 54.7%, 4. Lies en Gerard Holsink 54.3%, 5. Grietje Benthem en Jan Bolk 50.60%